Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB European Equity – vuoden Eurooppa -osakerahasto

SEB:n Suomeen rekisteröity SEB European Equity –sijoitusrahasto on voittanut Morningstarin vuoden 2017 Suomen parhaan Eurooppa -osakerahaston palkinnon.

Rahaston salkunhoitajana toimii Anna Sigurd SEB:n globaalista osaketiimistä.

”Olen erittäin iloinen palkinnosta ja se osoittaa, että olemme onnistuneet luomaan rahastoon kilpailukykyisen, riskikorjatun tuottohistorian. Kilpailu markkinoilla on kovaa ja olemme panostaneet voimakkaasti tutkimukseen, jolla pyrimme parantamaan sijoitustyylillemme luonteenomaisia kvantitatiivisia ja systemaattisia ominaisuuksia” Anna Sigurd toteaa. Anna jatkaa ”rahaston sijoitustyyli on defensiivisiä ominaisuuksia korostava, jolloin pyrimme välttämään markkinoiden suurimmat karikot menettämättä potentiaalia positiivisissa markkinaolosuhteissa”. 

”Eri sijoitusfilosofioista on käyty vilkasta keskustelua viime aikoina aktiiviseen, passiiviseen tai vaikkapa faktorisijoittamiseen liittyen. Rahastomme on hyvä esimerkki siitä, että eri lähestymistapoja voidaan myös yhdistellä kuten tässä tapauksessa kvantitatiivisen ja subjektiivisen näkemyksen suhteen tehdään” toteaa SEB Rahastoyhtiö Suomi Oy:n toimitusjohtaja, Antti Katajisto.