Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB Finland Small Cap -rahasto menestyi Sijoittaja.fi:n vertailussa

SEB Finland Small Cap sijoittui toiseksi Sijoittaja.fi:n Suomen parhaat rahastot -rahastovertailussa. Suomen parhaat rahastot -vertailussa oli mukana 27 pääasiassa suomalaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakerahastoa, joilta löytyy viiden vuoden tuottohistoria.

Vertailun perusteella parhaat rahastot ovat jälleen: Aktia Mikro Markka (ent. Taaleri Mikro Markka), SEB Finland Small Cap ja Evli Suomi Pienyhtiöt. Kärkikolmikon rahastot ovat aktiivisia rahastoja, jotka sijoittavat pienyhtiöihin. Pienyhtiöihin sijoittava strategia on yleisesti tunnettu sijoitusstrategia, jolla on voitettu markkinaindeksi. Ensimmäinen indeksirahasto löytyy vertailusta vasta sijalta yksitoista.

Sijoittaja.fi:n mukaan toinen keskeinen selittävä tekijä kärkirahastojen erinomaisissa tuotoissa on onnistunut osallistuminen listautumisiin, kuten Harvian, Aallon Groupin ja Musti Groupin listautumisiin. Listautumisissakin tosin vaaditaan taitoa valita parhaat.

- SEB Finland Small Cap- rahaston sijoitukset kohdistuvat yhtiöihin, joilla on ennustettava liiketoimintamalli, näyttöä hinnoitteluvoimasta, vakaa kannattavuus ja pääomantuotto sekä vahva tase, joka mahdollistaa muun muassa yritysostoja. Tyypillisesti rahasto on yhtiöissä pitkäaikainen omistaja. Tällä hetkellä ohjelmistoyhtiö Qt Group on rahaston isoin sijoitus, jota on lisätty merkittävästi alkuvuoden 2022 aikana, toteaa salkunhoitaja Ville Simo.

Toiselle sijalle yltänyt SEB Finland Small Cap on takonut historiansa ajan poikkeuksellisen tasaista ylituottoa indeksiin nähden. Rahasto on voittanut indeksin 61 prosenttina kuukausista.

SEB Finland Small Cap -rahastolla on korkea 4/5 tähden Morningstar-luokitus ja rahastolle on myös kertynyt ykkössijoja puolueettoman rahastoluokittaja Lipperin rahastovertailuissa.

Voit lukea lisää sijoittaja.fi-sivustolta: Pulinat pois - tässä ovat oikeasti Suomen parhaat rahastot - Sijoittaja.fi