Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB Finland Small Cap voitti Morningstar-rahastopalkinnon toisen kerran peräkkäin

Rahastoihin erikoistunut analyysitalo Morningstar on jakanut rahastojen ja rahastotalojen Awards-palkinnot menestyksestä vuonna 2020. SEB Finland Small Cap -rahasto voitti parhaan Suomi-osakerahaston palkinnon.

SEB Finland Small Cap -rahaston salkunhoitajia ovat Ville Simo ja Per Trygg. Rahasto ei sijoita vain pienimpiin yhtiöihin, sillä rahaston keskimääräinen omistus on markkina-arvoltaan 1,3 miljardia euroa. SEB oli paras myös viime vuonna Suomi-osakkeiden sarjassa.

- Rahasto keskittyy defensiivisiin laatuyhtiöihin, joilla tyypillisesti on vahva tase, korkea kannattavuustaso ja hyvät tulevaisuuden näkymät. Vuosina 2019 ja 2020 erityisen hyvin tuottivat muun muassa Kojamo, Harvia, Talenom, Admicom ja Musti Group, Ville Simo kertoo.

Per Trygin johtama pohjoismainen osaketiimi on hoitanut jo vuosia menestyksekkäästi myös SEB Nordic Small Cap -rahastoa, joka on päihittänyt vertailuindeksinsä kirkkaasti ja on kärjessä vertailuryhmässään.

Morningstar jakoi palkinnot kuudessa rahasto- ja kolmessa rahastotalojen sarjassa. Rahastoluokkien voittajat valittiin viimeisten yhden, kolmen ja viiden vuoden tuoton ja riskin perusteella. Palkittujen rahastojen tulee olla saatavilla suomalaisille piensijoittajille.