Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB ja EMMA: Taideyhteistyö jatkuu

Elina Vainion hiekkainstallaatio ”Talletukset” on SEB:n ja EMMA:n kuudesta teoksesta käsittävän yhteistyön toinen esillepano.

Taiteilijana Elina Vainio työskentelee useiden eri tekniikoiden parissa. Hänen teoksensa ovat hallittuja ja minimalistisia, mutta ne ottavat katsojasta otteen myös leikkimielisyydellään ja huumorillaan.

SEB:n aulatilaan Vainio on rakentanut hiekkainstallaation; matalalle alustalle aseteltuja, hiekasta ja natriumsilikaatista tehtyjä ja hiilidioksidilla kovetettuja veistoksia. Veistosten kultaharkkomainen muoto saa pohtimaan, mitä pidämme arvokkaana. Teos viittaa materiaalin kiertokulkuun ja ihmisen rakentamaan ympäristöön, josta osa on kestävää, osa ajan mittaan katoavaa. Harkkojen fyysinen olomuoto vie ajatukset myös luonnonvaroihin ja niiden avulla käytävään globaaliin kaupankäyntiin, joka on tänä päivänä pääasiassa virtuaalisesti johdettua. Hiekasta, näennäisen edullisesta ja loppumattomasta materiaalista, on yllättäen tullut myös tärkeää kauppatavaraa.

Teos on esillä SEB:n vastaanotossa 28. toukokuusta lähtien. Kesän jälkeen se liitetään EMMAn kokoelmiin.


Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) ja EMMA - Espoon modernin taiteen museo ovat allekirjoittaneet sopimuksen kolmevuotisesta taideyhteistyöstä, jossa EMMAn kuratoima, museon uusien kokoelmateosten sarja esittäytyy SEB:n toimiston aulatilassa. Kokoelmateosten sarja koostuu useiden kotimaisten nykytaiteilijoiden tilausteoksista ja esillä on aina yhden taiteilijan esillepano kerrallaan. Sarjan on kuratoinut Ingrid Orman.