Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB ja Wärtsilä testaavat täysin uudenlaista, turvallista tiedonjakoa yritysten välillä

SEB ja Wärtsilä ovat pilotoineet uudenlaista, digitaalisiin valtakirjoihin perustuvaa yritysten välistä tiedonvaihtoa. Testi tehtiin kaupanrahoituksen prosessissa korvaten jaettavat dokumentit standardoiduin tietojoukoin. Uusi alusta todistaa, että manuaalinen ja aikaa vievä dokumenttien vaihto voidaan korvata digitaalisella tiedonjaolla.

- Tällä uudella teknologialla on suuret mahdollisuudet uudistaa kaupanrahoituksen vanhat paperiin perustuvat prosessit ja se soveltuu varmasti moneen muuhunkin tietoturvalliseen tiedonsiirtoon yritysten välillä, SEB:n Business Developer Harri Rantanen kertoo.

Uuden alustan kehityksessä on ollut mukana monta tunnettua suomalaista yritystä. Kehitystyöstä on vastannut Digital Living International yhteistyössä Sitran ja tietoturvayhtiö Nixun kanssa. Alusta on rakennettu avoimille rajapinnoille, jotka mahdollistavat nopean kehitystyön ja käyttöönoton.

Yritysten välisen tiedonjaon esteenä on usein pelko siitä, ettei omistaja tiedä, miten tietoa käytetään ja kenellä siihen on pääsy. Yritykset saattavat olla varovaisia jakamaan tietoa jopa pankkiensa kanssa.

- Tämä uusi alusta ei tallenna mitään tietoa ja se on rakennettu salattuun viestintään osapuolten välillä. Yrityksillä on täysi kontrolli siihen, kuka pääsee käsiksi jaettuun tietoon ja kuinka sitä käytetään. Tämä poistaa yhden esteen vanhojen, manuaalisten prosessien automatisointiin, Rantanen toteaa.

Wärtsilä participates in paperless Trade Finance experiment