Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB oli jälleen mukana palkitsemassa Suomen parhaita nuoria yrittäjiä

Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) järjestämässä Uskalla Yrittää -finaalissa 18.4. palkittiin vuoden parhaita NY-yrityksiä. SEB jakoi Paras liikeidea -palkinnon, jonka voitti Focap UF:n Jakobstads gymnasiumista Pietarsaaresta.

Suomen suurimman nuorten yrittäjyyskilpailun finaaliin osallistui lähes 200 nuorta eri puolilta Suomea. Palkintoja  jaettiin yrityksille yhteensä 11 kategoriassa. Finaaliin osallistuneet nuoret ovat opiskelleet kuluneella lukukaudella Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Opintojen aikana he ovat perustaneet oikealla rahalla toimivan harjoitusyrityksen (NY-yrityksen) ja kasvattaneet osaamistaan yrittäjyys- ja työelämätaidoissa. Ennen finaalia he ovat kisanneet jo aluetapahtumissa eri puolilla Suomea.  

Paras liikeidea

Parhaan liikeidean kategoriassa tuomaristo valitsi voittajaksi Focap UF:n Jakobstads gymnasiumista Pietarsaaresta. Tämä yritys valmistaa tuotetta, joka auttaa säilyttämään hiilihappoisuuden ja maun juomatölkissä.

 

– Tuomaristo kiittää dynaamista ja kunniahimoista tiimiä. Yrityksellä on innovatiivinen liikeidea, joka ratkaisee aidon ongelman. Yrityksen tuotekehitysprosessi on kattava, materiaalivalinta on vastuullinen, ja yritys on saanut oppeja yrityksen ja erehdyksen kautta. Yrityksellä on tuotantokumppaniverkosto valmiina, toteaa SEB:tä tuomaristossa edustanut HR-johtaja Irene Aspelin. 

Etu-Töölön lukion yritykset menestyivät hyvin

SEB:n kummikoulun, Etu-Töölön lukion yritykset menestyivät hyvin kilpailussa.

 

Puuqetti NY voitti Paras tuote -kategorian, Onni-Nalle lastenhoitopalvelu NY valittiin Parhaaksi palveluksi ja Aito Muoti NY sai Paras myyntitiimi -palkinnon. Kaikki kolme yritystä kävi harjoittelemassa kilpailuun SEB:n toimistolla järjestetyssä myyntipuhesparrailussa.

 

Nuorille järjestetty myyntipuhesparrailu oli osa tuoretta kummikouluyhteistyötä, jonka SEB ja Etu-Töölön lukio ovat aloittaneet. Yhteistyö perustuu vapaaehtoisuuteen ja mentorointiin, mikä tarjoaa SEB:n työntekijöille mahdollisuuden auttaa lukiolaisia monin eri tavoin. Kummikoulutoiminta toteutetaan SEB:n ja Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) välisen yhteistyön puitteissa. Lue lisää aiheesta: Yritysmentorointi avaa nuorille pääsyn ulos luokkahuoneista – SEB & Etu-Töölön lukio kummikouluyhteistyöhön - Nuori Yrittäjyys Ry (nuoriyrittajyys.fi)

 

Lue lisää Uskalla Yrittää -kilpailusta.

 

SEB on Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) pääyhteistyökumppani ja tukenut jo vuosia lasten ja nuorten yrittäjyyskasvatusta. NY on voittoa tavoittelematon yhdistys ja yrittäjyyskasvatuksen kärkijärjestö Suomessa.