Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB on Arabian Taideosastoyhdistys ry:n juhlavuoden pääyhteistyökumppani

Arabian Taideosastoyhdistys ry:n juhlavuoteen osallistuvat taiteilijat. Kuva: Chikako Harada

SEB on Arabian Taideosastoyhdistys ry:n pääsponsori ja yhteistyökumppani yhdistyksen 20-vuotisjuhlavuonna 2023. Osapuolet ovat yhtä vakuuttuneita siitä, että taiteella on myönteinen vaikutus yhteiskuntaan. Taiteen läsnäolo on yhteydessä yhteisöllisen identiteetin, ylpeyden ja yhteenkuuluvuuden tunteen lisääntymiseen, mikä puolestaan edistää sosiaalista hyvinvointia ja hyvinvoivaa yhteiskuntaa.

- Syventyneen yhteistyömme myötä voimme jatkossakin tarjota tiloissamme vieraileville taide-elämyksiä. SEB on tukenut yrittäjyyttä pankin perustamisesta lähtien ja yhteistyö myös suomalaisten taiteentekijöiden kanssa sopii toimintatapaamme. Uskomme, että taiteella on positiivinen vaikutus yhteiskuntaan, sanoo SEB:n maajohtaja Ruut Pihlava.

Yhdistys järjestää juhlavuonna kaksi yleisölle avointa näyttelyä, sekä näiden satelliittinäyttelyt SEB:n tiloissa Eteläesplanadilla. Vuoden aikana tulee myyntiin Arabia-brändin kanssa luotu rajoitettu kokoelma taidekeramiikkaa, johon kuuluu teoksia kymmeneltä yhdistyksen taiteilijalta. Lisäksi yhdistys julkaisee juhlavuoden kunniaksi Muotokuvia-podcastin, jossa taiteilijat vierailevat puhujavieraina yksi kerrallaan.

- Iloitsemme yhteistyön syvenemisestä SEB:n kanssa. Heistä huokuu arvostus suomalaista kulttuuriperintöä kohtaan. Heidän tuellaan voimme välittää tietoa taidekeramiikasta myös laajemmalle yleisölle, toteaa Arabian Taideosastoyhdistys ry:n puheenjohtaja, kuvanveistäjä Sakari Kannosto.

Arabian Taideosastoyhdistys perustettiin 20 vuotta sitten. SEB ja yhdistys ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2017, ja taiteilijoiden teoksia on ollut esillä SEB:n vastaanotossa.

Voittoa tavoittelematon Arabian Taideosastoyhdistys ry vaalii ja kehittää Arabian taideosastolla 1930-luvulta lähtien syntyneen suomalaisen keramiikkataiteen perintöä. Vierailevan taiteilijan ohjelmalla yhdistys varmistaa, että vuosikymmenten aikana periytynyt hiljainen tietotaito siirtyy sukupolvelta toiselle.

Juhlavuoteen osallistuvat taiteilijat ovat professori Heikki Orvola, Kati Tuominen-Niittylä, Pekka Paikkari, Kristina Riska, Heini Riitahuhta, Kim Simonsson, Jasmin Anoschkin, Caroline Slotte, Sakari Kannosto ja Marianne Huotari.