Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB on arvostetuin varainhoitaja Pohjoismaissa

SEB sijoittui Pohjoismaiden parhaaksi varainhoitajaksi keväällä 2019 tehdyssä Kantar Sifo Prosperan tutkimuksessa. Tutkimus kattaa pohjoismaiset instituutiot, joiden ulkoisesti hallinnoitavat varat ovat vähintään 200 miljoonaa Ruotsin kruunua.

Prospera asetti pohjoismaiset varainhoitajat paremmuusjärjestykseen ensimmäisen kerran vuonna 2009, perustuen paikallisten tutkimusten tuloksiin Ruotsista, Suomesta, Tanskasta ja Norjasta. Siitä lähtien ensimmäinen sija on ollut meille selkeä yhteinen tavoite.

– On erittäin ilahduttavaa saada tällainen tunnustus siitä, että asiakkaat arvostavat työtämme. Tämä perustuu asiakkaidemme mielipiteisiin, ja on siten tärkeä merkki siitä, että olemme oikealla tiellä. Se antaa meille motivaatiota kehittää toimintaamme tulevaisuudessa entistä paremmaksi, sanoo Christian Thålin, instituutiovarainhoidon globaali johtaja.

Kysely kattaa muun muassa sijoitusten tuottokehityksen, asiakassuhteet, raportoinnin, kestävän kehityksen periaatteet sijoitustoiminnassa sekä tuotteista tarjottavan informaation.

– Olen tietenkin hyvin ylpeä ja iloinen tästä. Se osoittaa, että meillä on tuotteita ja palveluita, jotka ovat kärkipäässä kaikilla markkinoilla. Olen erittäin iloinen siitä, että asiakkaamme kokevat meidän ymmärtävän heitä, ja että pystymme vastaamaan heidän tarpeisiinsa. Tämä koskee kaikkea palvelusta kestävän kehityksen näkökulmiin sekä olennaiseen tuotevalikoimaan, joka tarjoaa kaikkea yleisimmistä tuotteista erikoistuneisiin niche-tuotteisiin, kuten private equity-, kiinteistö- ja microfinance-rahastoihin, sanoo Javiera Ragnartz, Investment Management -yksikön johtaja.

Tutkimus perustuu yli 360 pohjoismaisen yrityksen ja rahoituslaitoksen sijoitusjohtajien haastatteluihin, kattaen 42 rahastoyhtiötä ja varainhoitajaa. SEB on noussut kolmanneksi kaikilla markkinoilla, eli Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa. Norjassa toimintamme instituutiovarainhoidossa on vielä rakennusvaiheessa.