Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB pääsi palkitsemaan Suomen parhaita nuoria yrittäjiä

Suomen merkittävin nuorten yrittäjyyskilpailu huipentui Uskalla Yrittää -finaaliin huhtikuussa 2024 Helsingissä. SEB jakoi Paras liikeidea -palkinnon, jonka voitti Aurora NYT Vaasasta.

Suomen suurimman nuorten yrittäjyyskilpailun finaaliin osallistui lähes 60 harjoitusyritystä ja yhteensä noin 200 nuorta peruskouluista ja 2. asteen oppilaitoksista eri puolilta Suomea. Kilpailijat ovat suorittaneet Vuosi yrittäjänä -ohjelman omissa oppilaitoksissaan. Finaaliin päässeet kilpailijat olivat ensin osallistuneet oman alueensa Uskalla yrittää -semifinaaliin. Tapahtuman järjesti Nuorten yrittäjyys ja talous NYT.

Paras liikeidea

SEB:n jakaman Paras liikeidea -palkinnon voitti Aurora NYT Vaasasta. Liikeidea oli päiväkirja pohdiskeluun ja reflektioon, joka sisältää täytettäviä sivuja sekä tarinoita muiden kokemuksista.

Tuomariston perustelut: Sosiaalinen vastuullisuus on liiketoiminnan ytimessä. Yritys on tunnistanut vakavan ongelman ja pyrkinyt ratkaisemaan sen mukavalla tavalla. Kokonaisuudessaan yritys oli upea ja toi arvonsa vahvasti esiin.  Yrityksellä oli jo yhteistyökumppaneita sekä sisällöntuotannon että hyväntekeväisyyden suhteen. Heillä oli vahvana tavoitteena kansainvälistyminen.

SEB:n edustajina tuomaristossa toimivat Eeva Salomaa ja Vilppu Tarvainen.

- Tapahtuman energia oli käsinkosketeltavaa ja olimme todella vaikuttuneita nuorten innovatiivista yrityksistä ja liikeideoista. Hienoa oli huomata myös, miten vastuullisuuden teemat olivat esillä lähes kaikissa yrityksissä, Eeva Salomaa toteaa.

- Nuorten yrittäjien into oli vertaansa vailla, ja oli mukava nähdä uusia yrityksiä laidasta laitaan. Suomalaisen yrittäjyyden menestystarinat tulevat siis kantamaan hedelmää myös tulevaisuudessa!, Vilppu Tarvainen jatkaa.

SEB on Nuorten yrittäjyys ja talous NYT:n yhteistyökumppani ja tukenut jo vuosia lasten ja nuorten yrittäjyyskasvatusta. NYT on valtakunnallisesti toimiva ja voittoa tavoittelematon järjestö, joka tarjoaa toiminnallisia ja elämyksellisiä oppimissisältöjä kouluille ja oppilaitoksille. NYT:n tavoite on, että lapset ja nuoret uskaltavat innostua tulevaisuudesta.

Lue lisää Uskalla Yrittää -kilpailusta: Uskalla Yrittää -tapahtuma - NYT (nuortennyt.fi)