Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB palkittiin Suomen vastuullisimpana varainhoitajana isojen varainhoitajien joukossa

Kaksi ihmistää hiihtää lumisessa metsämaisemassa

SEB:lle on myönnetty vastuullisimman sijoittajan palkinto arvostetussa Scandinavian Financial Researchin (SFR) -tutkimuksessa. SEB voitti palkinnon "Large"-sarjassa, jossa arvioitiin Suomessa toimivia isoimpia varainhoitajia.

Tutkimuksessa haastateltiin yhdeksääkymmentä institutionaalista sijoittajaa, joihin kuuluu muun muassa eläkeyhtiöitä, säätiöitä, julkisyhteisöjä, seurakuntia ja yliopistoja.

"Lämmin kiitos asiakkaillemme tunnustuksesta ja yhteistyöstä vastuullisen sijoittamisen edistämisessä! Tämä on hieno saavutus, ja suuri kiitos kuuluu koko sijoitusorganisaatiolle, joka on tehnyt vuosien ajan pitkäjänteistä työtä vastuullisuuden integroimisessa sijoitustoimintaan ja raportointiin. Vastuullisuus on merkittävä osa sijoitusstrategioitamme mutta on tärkeää tunnistaa, että paljon on vielä parannettavaa", toteaa instituutiovarainhoidon johtaja Tommi Rajala.

Vastuullisuus integroitu kaikkeen sijoitustoimintaan

Vastuullisuus on ollut SEB:llä osana sijoitusprosesseja jo pitkään ja osana salkunhoitajien päivittäistä työnkuvaa. Tänä vuonna SEB on saanut tunnustusta erityisesti työkalusta, joka yhdistää EU Taksonomian osaksi varainhoitoa ja sijoitusprosesseja. Tämä huomioitiin myös kansainvälisesti, kun puolueeton YK PRI:n paneeli valitsi SEB:n Sijoitusorganisaation PRI-Awards short-listalle ainoana pohjoismaisena varainhoitoyhtiönä Taksonomian sisällyttämisestä varainhoitoon.

Asiakassalkkujen ESG-raportointi

Tutkimuksessa nousi myös esille, että asiakkaat arvostavat erityisesti SEB:n ESG-raportointia. "Olemme ottaneet suuria harppauksia eteenpäin erityisesti vastuullisuusraportoinnin osalta. Kehittämällämme työkalulla pystymme arvioimaan laajasti hajautettujen sijoituskokonaisuuksien vastuullisuutta useasta eri näkökulmasta, ja saada kattavan kuvan koko sijoitussalkun vastuullisuudesta", sanoo salkkuratkaisuista vastaava johtaja Pekka Larkomaa.