Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB perustaa uuden liiketoimintayksikön terävöittääkseen palveluitaan Private Banking -asiakkaille

SEB eriyttää Private Wealth Management & Family Office -yksikön omaksi liiketoimintayksiköksi vahvistaakseen entisestään varainhoidon palveluitaan ammattimaisille sijoittajille, holding- ja family office -yhtiöille ja perhekokonaisuuksille.

Private Banking on ollut osa SEB:n ydinliiketoimintaa pankin perustamisesta lähtien. Hoidettava varallisuus on kasvanut vuosien aikana, ja tällä hetkellä Private Banking -liiketoiminnan vastuulla on lähes puolet koko SEB:n hoidossa olevassa varallisuudesta. Osaavien yrittäjien, suotuisan talouskehityksen ja vahvan finanssimarkkinan myötä varallisuudenhoitoon keskittyvä liiketoiminta on kasvussa maailmanlaajuisesti. SEB vastaa tähän kysyntään kokoamalla varainhoidon osaamisen yhteen liiketoimintayksikköön. Näin pankki pystyy vastaamaan entistä paremmin asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin ja samalla kasvattaa säästämiseen ja sijoittamiseen keskittyvää liiketoimintaa.

- SEB:llä on vahvat ja pitkäkestoiset asiakassuhteet yrittäjistä ammattimaisiin sijoittajiin ja perhekokonaisuuksiin. Uskon, että tämän uuden liiketoimintayksikön avulla meistä tulee entistäkin kiinnostavampi kumppani niin nykyisille kuin potentiaalisille asiakkaille. Tavoitteenamme on olla johtava toimija tässä meille tärkeässä segmentissä, ja haluamme tarjota asiakkaille ensiluokkaista neuvonantoa, oli kyse sitten vaihtoehtoisista sijoituksista tai analyysipalveluista, SEB:n toimitus- ja konsernijohtaja Johan Torgeby toteaa.

Private Wealth Management & Family Office -liiketoimintayksikössä työskentelee jatkossa yhteensä noin 500 ammattilaista Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Luxemburgissa, Isossa-Britanniassa ja Singaporessa.

Uuden liiketoimintayksikön perustaminen tukee hyvin uudistusta, joka Suomessa käynnistyi jo viime vuoden aikana. Jatkossa pankki keskittyy entistä rajatumpaan kohderyhmään, mutta entistä laajemmalla tarjoamalla, hyödyntäen pankin vahvaa yrityspankkitarjoamaa ja kansainvälistä verkostoa.

– Varainhoito on jatkossakin keskeinen osa palveluitamme, mutta haluamme tarjota asiakkaillemme entistä laajempaa neuvonantoa esimerkiksi vaihtoehtoisiin sijoituksiin (mm. pääomasijoitukset, infrastruktuuri, uusiutuva energia, vaikuttavuus), lakipalveluihin ja lainoihin liittyen, Private Banking Suomen liiketoiminnasta vastaava Mika Koskinen kertoo.

Ensisijaisena kohderyhmänä ovat jatkossa ammattimaiset sijoittajat, holding- ja family office -yhtiöt ja perhekokonaisuudet.

– Meille family office -konsepti on paljon enemmän kuin pelkkää varakkuutta. Meidän ajattelussamme nämä tahot toimivat pitkälti institutionaalisen sijoittajan tavoin. Jatkossa tulemme keskittymään isompiin asiakaskokonaisuuksiin ja heille tarjottaviin palveluihin perinteisten rahasto- ja sijoituspalveluiden sijaan. Näin pystymme takaamaan asiakkaillemme henkilökohtaisen palvelun laadun ja kansainvälisen verkostomme tuomat edut, Koskinen jatkaa.