Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB toimi Nesteen uudistetun vihreän rahoituksen viitekehyksen neuvonantajana

Neste on julkaissut uudistetun vihreän rahoituksen viitekehyksen (Green Finance Framework), jonka tarkoituksena on yhdenmukaistaa tulevat rahoitustoimet markkinoiden parhaiden käytäntöjen ja standardien kanssa. SEB toimi kehyksen ainoana neuvonantajana.

- Nesteen uusi vihreä viitekehys on tärkeä mahdollistaja yhtiön tulevien vuosien investoinneille. Neste on vastuullisten arvoketjujen luomisessa globaali johtaja ja ratkaisee toiminnallaan yhteiskunnallisesti merkittäviä ongelmia. On äärimmäisen hienoa että me pystymme olemaan relevantti keskustelukumppani ja neuvonantaja heille näin strategisella osa-alueella, toteaa SEB:n Suomen vastuullisuusjohtaja Anssi Kiviniemi.

Uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen lisäksi Nesteen uudistettuun viitekehykseen sisältyy uusiutuva energia sijoituskategoriana. Ilmastotiekartan pidemmän aikavälin toimiin kuuluu uusien teknologioiden ja innovaatioiden laajentaminen, ja painopisteenä on uusiutuva vety. Uusiutuvalla vedyllä ja muilla uusilla teknologioilla arvioidaan olevan vähintään 20 prosentin vähennyspotentiaali vuoden 2019 scope 1 & 2 -päästöjen perustasosta vuoteen 2030 mennessä.

S&P Global Ratings on antanut toisen osapuolen lausunnon ja antanut viitekehyksen yleisarvosanaksi "Medium Green". Uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen investointiluokka on tummavihreä tai keskivihreä ja uusiutuvan energian investointiluokka on keskivihreä.