Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB toimi neuvonantajana Carunan vihreän rahoituksen viitekehyksen laatimisessa

Sähköverkkoyhtiö Caruna on julkistanut vihreän rahoituksen viitekehyksen, jonka kautta yritys voi laskea liikkeelle vihreän joukkovelkakirjalainan tai nostaa vihreän lainan. SEB toimi neuvonantajana viitekehyksen laatimisessa.

Vihreän rahoituksen viitekehys on suunniteltu tukemaan viitekehyksen mukaisten kestävän kehityksen hankkeiden tai projektien rahoittamista tai jälleenrahoittamista.

Ympäristötavoitteet, joihin viitekehyksen mukaisten lainojen varat kohdennetaan, liittyvät pääosin sähköverkon energiatehokkuuteen, ja tämän kautta päästöjen vähentämiseen. Viitekehyksen hyväksyttävät rahoituskohteet ovat kapasiteetin laajennus, kaapeli- tai ilmajohtoverkon päivitykset, sähkön varastointi ja tekniikka sekä tutkimus- ja kehitysinvestoinnit. 

- Sähköverkkoyhtiöllä yleisesti, ja Carunalla Suomen suurimpana verkkoyhtiönä eritoten, on suuri rooli siirryttäessä kohti vähähiilistä ja sähköistyvää yhteiskuntaa. Olemme iloisia, että saimme toimia neuvonantajana viitekehyksen laatimisessa ja auttaa Carunaa sitomaan omat ilmastotavoitteensa rahoitusstrategiaansa, toteaa SEB:n asiakasvastaava Kalle Mäkinen.

Carunan vihreän rahoituksen viitekehys sai riippumattomalta arvioijalta CICERO:lta heidän ”Shades of Green” luokituksessaan toiseksi korkeimman mahdollisen arvosanan eli ”keskivihreä" (Medium Green).

Viitekehys ja riippumattoman arvioijan raportti löytyy osoitteesta: https://www.caruna.fi/en/financialinformation