Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB vahvasti mukana tukemassa nuoria yrittäjiä

SEB on jo useamman vuoden ajan tukenut Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) toimintaa. Kuluvan syksyn näkyviä tapahtumia ovat tällä viikolla Sanomatalossa järjestetty ammattitaitoviikon avajaistilaisuus ja lokakuun lopun Job Shadow -päivä.

Discover Your Talent! -nimellä kulkevan Euroopan ammattitaitoviikon avajaiset järjestettiin maanantaina 14.10. Helsingin Sanomatalossa. Tapahtuman pääosassa oli myyntipuhekilpailu, johon osallistui kahdeksan yritystä. Yritykset koostuivat ammattiopistossa Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa tänä syksynä aloittaneista nuorista, ja liikeideat vaihtelivat puunkantotelineestä mobiilipelien graafisiin elementteihin.

Kilpailun kolmihenkiseen tuomaristoon kuului SEB:n Camilla Laitinen. 

- Oli todella palkitsevaa olla mukana kannustamassa ja tukemassa nuoria tulevaisuuden yrittäjiä. Heillä on valtava rohkeus, ennakkoluulottomuus ja energiaa, mistä me kaikki voisimme ottaa oppia, Camilla Laitinen toteaa.

Job Shadow -päivä huipentuu SEB:n tiloissa

Lokakuun lopussa, keskiviikkona 30.10. järjestetään perinteinen Job Shadow -päivä. Kyseisenä päivänä 50 johtajaa saa varjokseen yhden nuoren työpäivänsä ajaksi.

Nuoret tulevat eri puolilta Suomea, ovat iältään 16-23 -vuotiaita ja ovat kaikki osallistuneet koulussaan Nuori Yrittäjyys ry:n yrittäjyyskasvatusohjelmaan Vuosi yrittäjänä. He ideoivat ja perustivat oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen ja pyörittivät sitä lukuvuoden ajan.

"Varjostettavien" osalta mukana on monipuolinen joukko yritysten ja yhteiskunnallisten toimijoiden johtotehtävissä olevia henkilöitä. SEB:stä päivään osallistuvat Marcus Nystén (Country Manager), Tiina Hanninen-Rauhala (Head of Client Account Management Finland) ja Camilla Laitinen (Business Development Executive).

Job Shadow -päivän päätteeksi johtajat ja nuoret kokoontuvat yhteiseen päätösjuhlaan SEB:n tiloihin vaihtamaan ajatuksia.

- SEB on ollut mukana tukemassa lapsia ja nuoria NY:n ohjelmien kautta jo vuosia. Kolmen lapsen äitinä tämä on myös minulle henkilökohtaisesti tärkeää yhteiskunnallista työtä, Laitinen toteaa.


Nuori Yrittäjyys ry. on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka tavoitti toiminnallaan viime lukuvuonna 70 500 lasta ja nuorta ympäri Suomea. Se tarjoaa 7–29-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa tukevia ohjelmia, jotka toteutetaan kouluissa osana opetusta.

Yhdistys on osa maailmanlaajuista, alallaan maailman laajinta Junior Achievement (JA) -verkostoa. Tänä vuonna JA Worldwide ja Vuosi yrittäjänä -ohjelma täyttävät sata vuotta. Kattojärjestö tavoittaa vuodessa yli kymmenen miljoonaa oppilasta yli sadassa maassa. Lue lisää nuoriyrittajyys.fi