Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB Varainhoito: muutoksia asiakasvaratileihin/rahastojen merkintätileihin

Selkeytämme palveluitamme ja tulemme 31.8.2020 luopumaan muista kuin SEB:n asiakasvaratileistä (käytännössä Nordea, OP, Danske Bank, Nooa Sp, Aktia, Ålandsbanken).

Muutos ei aiheuta asiakkaille toimenpiteitä, mutta jatkossa kaikki SEB:n salkkuun ohjattavat tilisiirrot tulee suorittaa tilille:

Saaja Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Helsingin sivukonttori.

Pankki
IBAN
BIC
SEB

FI68 3301 0002 1000 48

ESSEFIHX

Kyseiset muissa pankeissa olevat asiakasvaratilit ovat olleet tähän asti käytössä, jotta siirrot tilien välillä tapahtuisivat mahdollisimman nopeasti. Vuosien varrella tilisiirrot pankkien välillä ovat nopeutuneet, ja nykyään rahat siirtyvät pankista toiseen lähtökohtaisesti saman pankkipäivän aikana. Näin ollen enää ei ole tarvetta useille tileille eri pankeissa.

Tilisiirrot nopeutuvat entisestään SEPA pikasiirto -palvelun myötä. Se on uusi eurooppalainen reaaliaikaisen maksamisen palvelu, jonka avulla voi lähettää ja vastaanottaa euromääräisiä tilisiirtoja sekunneissa. SEB osallistuu kyseisen palvelu pilottiin heinäkuusta alkaen.