Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB:lle tunnustusta vastuullisuustyöstä

SEB on saanut tunnustusta vastuullisuustyöstään ShareActionilta. ShareAction on globaalisti toimiva organisaatio, jonka tavoitteena on edistää vastuullisen sijoittamisen standardien käyttöönottoa ja noudattamista. Organisaatio tuottaa lisäksi arvioita vastuullisen sijoittamisen tilasta.

ShareAction on nostanut SEB:n 9. sijalle tuoreimmassa raportissaan vastuullisuuden ja kestävyyden integroimisessa sijoitustoimintaan.  SEB sai erityismaininnan toiminnastaan ilmastoasioiden ja biodiversiteetin edistämiseksi.

Arvioinnissa tarkasteltiin varainhoitajan vastuullisuuspolitiikkaa ja -käytäntöjä sekä tavoitteita ja läpinäkyvyyttä eri osa-alueilla. Näitä osa-alueita ovat muun muassa hyvä hallintotapa, aktiivinen omistajuus, ilmasto, biodiversiteetti ja sosiaaliset tekijät. Varainhoitajia arvioitiin sekä strategisen työn että itse toimenpiteiden, kuten tärkeiden vastuullisuus- ja kestävyysaiheiden ja vaikuttamisen kohteiden tunnistamisen, näkökulmasta. Lisäksi tärkeässä roolissa arvioinnissa oli varainhoitajan vaikuttavuus.

SEB Investment Management AB:n vastuullisuusjohtajana toimiva Elisabet Jamal Bergström on tyytyväinen SEB:n saamasta tunnustuksesta, ja korostaa SEB:n kehittämän vastuullisuusluokittelumallin (SIMS-S SEB Investment Management AB Sustainability Score) merkitystä salkunhoidossa sekä positiivista kehitystä aktiivisen vaikuttamisen parissa viimeisen parin vuoden aikana.

ShareAction raportti on luettavissa täällä ja raportti sisältää myös muuta hyödyllistä tietoa vastuulliseen sijoittamiseen ja sen integrointiin liittyen.