Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB:n hyvinvointibarometri julkaistu – Suomi kärjessä

SEB:n perinteisessä hyvinvointibarometrissä kartoitetaan pohjoismaalaisten näkemyksiä hyvinvoinnista. Tämän vuoden tutkimuksessa Suomi nousi barometrin kärkeen, ja Ruotsi putosi pohjalle.

Tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat muita pohjoismaalaisia tyytyväisempiä tasa-arvoon, vanhustenhuoltoon, sosiaaliturvaan ja eläkkeisiin liittyvissä asioissa. Ruotsalaiset puolestaan ovat kaikista pohjoismaalaisista tyytymättömimpiä sosiaaliturvaan, vanhustenhuoltoon, eläkkeisiin ja työttömyyteen kotimaassaan.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Suomi sijoittui barometrin ensimmäiseksi. Hyvinvointibarometrissa seuraavaksi Suomen jälkeen sijoittui Tanska ja sitten Norja.

Tämän vuoden kysely tehtiin helmi-maaliskuussa, ennen koronakriisin alkamista Pohjoismaissa. Näin ollen tilanne on voinut kevään aikana muuttua. Tämä selviää ensi vuoden tutkimuksessa.

SEB on kartoittanut pohjoismaalaisten näkemyksiä hyvinvoinnista kymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna kyselyyn osallistui 1000 ruotsalaista, 500 suomalaista, 500 norjalaista ja 500 tanskalaista.

Lue koko tutkimus.