Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB:n ja EMMAn taideyhteistyötä jatkaa Antti Kytömäen tilateos Putous

SEB:n ja EMMAn kolmevuotisessa taideyhteistyössä esitellään EMMAn uusia kokoelmateoksia SEB:n aulatilassa Eteläesplanadi 18:ssa. Suomalaisten nykytaiteilijoiden teossarjassa on seuraavaksi esillä Antti Kytömäen installaatio Putous.

Putous on kineettinen tilateos, jossa mustat satiininauhat piirtävät valkoiselle taustalle jatkuvasti muuttuvaa, mutta itseään toistavaa kuviota. Nauhat heräävät eloon ja saavat uusia merkityksiä liikkeessä. Toistuva, hypnoottinen liike muistuttaa luonnossa havaittavista liikeradoista, kuten pyörremyrskystä tai meren aaltoliikkeestä.

Antti Kytömäki (s. 1979) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa mekaanisten teosten parissa. Hän tutkii teoksissaan ääntä, toistoa, liikettä ja loputtomia uusien variaatioiden mahdollisuuksia. Hänen teoksensa ovat visuaalisesti selkeitä ja minimalistisia jättäen katsojalle monia tulkinnan mahdollisuuksia.

Kytömäki valmistui vuonna 2018 kuvataiteen kandidaatiksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta, jossa hän viimeistelee tällä hetkellä maisterinopintojaan kuvanveiston osastolla. Hän on myös opiskellut äänitaidetta Nordic Sound Art -koulutusohjelmassa vuosina 2014-2015.

Teossarjassa on aiemmin nähty Paula Lehtosen Syaani meri (2017), Elina Vainion Talletukset (2018) ja Teemu Lehmusruusun Parent Matter (2018).

Antti Kytömäen tilateos Putous (2019) on yleisön nähtävillä 16.5. asti. Teos on SEB:n aulassa ikkunan edessä ja sen voi kokea myös kadulta päin katsottaessa. Aula on avoinna arkisin klo 9–16 summeria soittamalla.