Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB:n ja EMMAn yhteistyö jatkuu – suomalaisten nykytaiteilijoiden teossarja täydentyy Teemu Lehmusruusun tilateoksella

SEB:n ja EMMAn kolmevuotisessa taideyhteistyössä esitellään EMMAn uusia kokoelmateoksia SEB:n aulatilassa Eteläesplanadi 18:ssa. Uusien kokoelmateosten sarjassa on seuraavaksi esillä Teemu Lehmusruusun installaatio Parent Matter, jossa projisoinnit yhdistyvät ihmisen ja geologisten voimien muovaamiin luonnon materiaaleihin.

Teossarjassa on aiemmin nähty Paula Lehtosen Syaani Meri (2017) ja Elina Vainion
Talletukset (2018). Yhteistyön kolmannen taiteilijan, Teemu Lehmusruusun, tilateos Parent Matter on yleisön nähtävillä 26.11. eteenpäin.

SEB:n toimintaa ohjaa ajatus, jonka mukaan luovuus, innovatiivisuus ja rohkeus nähdä maailma toisin silmin ovat avaintekijöitä paremman maailman rakentamisessa. EMMA puolestaan on vahvojen, taiteen voimasta syntyvien kokemusten taidemuseo, joka tuo taiteen sinne, missä ihmiset liikkuvat ja toimivat.

"Olemme kiitollisia voidessamme hankkia yhteistyömuodon ansiosta nuoren polven taiteilijoiden ajankohtaisia teoksia EMMA-kokoelmaan. Nyt vuorossa olevan Lehmusruusun teoksen myötä näemme jo sarjan muodostavan eheän, temaattisen kokonaisuuden Lehmusruusun geologiaa käsittelevä, visuaalisesti herkullinen esillepano houkuttelee katsojan lähelleen ja ajankohtaisen aiheen, planeettamme monimuotoisuuden, äärelle",kuvaa EMMAn museonjohtaja Pilvi Kalhama.

"Yhteistyö EMMAn kanssa antaa meille mahdollisuuden olla pitkäjänteisesti mukana vaikuttamassa yhteiskuntamme kehityksen suuntaan. Uskomme, että suomalaisilla nykytaiteilijoilla on tärkeä rooli keskustelun avaajina yhteiskuntamme epämukavienkin asioiden suhteen. Olemme erittäin iloisia siitä, että ajankohtaiset aiheet, kuten ilmastonmuutos ja ihmisten luontoon jättämät jäljet on tuotu vahvasti esille kaikissa kokoelmasarjan tähänastisissa teoksissa", sanoo SEB:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Viveka Ahlskog.

Teemu Lehmusruusu: Parent Matter 26.11.2018 – 4.1.2019

Parent Matter viittaa geologiseen termiin "parent material" – maan sisäiseen lähdekiveen, eli peruskallioon ja kivikerrostumiin, jotka määrittävät maaperän koostumusta. Maanpinnan muodostumat ovat jatkuvassa muutoksessa, vaikka ne ihmisen elämänkaaressa tuntuvat lähes muuttumattomilta. Neljäsosa planeettamme biodiversiteetistä sijaitsee maaperässä, ja ilmastonmuutoksen myötä monimuotoisuuden säilyminen on vaarassa. Parent Matter haastaa meidät pohtimaan, millä tavalla vaikutamme luonnon tasapainoon ja mitkä ovat
toimintamme seuraamukset.

Teemu Lehmusruusu (s. 1981) on helsinkiläinen media- ja installaatiotaiteilija, jonka teokset tutkivat ihmisen ja luonnon olemassaolon edellytyksiä. Lehmusruusu on valmistunut Aaltoyliopistosta valokuvataiteen koulutusohjelmasta ja opiskellut Berliinin Universität der Künste -korkeakoulussa. Tällä hetkellä hän työskentelee monivuotisen maaperän ilmiöitä tarkastelevan Trophic Verses – Säkeitä ravintoketjulta -hankkeen parissa ja on tohtorikandidaattina Aalto-yliopiston taiteen laitoksella.

Taiteilijatapaaminen 28.11. klo 15

SEB:n aulatila osoitteessa Eteläesplanadi 18. Tilaisuudessa voi tutustua vasta avattuun näyttelyyn ja Lehmusruusu on paikalla kertomassa teoksestaan.


 Lisätietoa

Viveka Ahlskog
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, SEB
040 521 3145
viveka.ahlskog@seb.fi

Asta Teräväinen
Viestintäkoordinaattori, EMMA
044 760 1930
asta.teravainen@emmamuseum.fi


 

SEB on Pohjoismaiden johtava finanssipalvelukonserni. Toimintaamme ohjaa vahva usko siihen, että yrittäjähenkisyys ja luovuus ovat avaintekijöitä paremman maailman rakentamisessa. SEB tarjoaa Ruotsissa ja Baltian maissa finanssineuvontaa ja laajan valikoiman finanssipalveluita sekä yksityisille että yritysasiakkaille. Suomessa, Tanskassa, Norjassa ja Saksassa pankki on keskittynyt yritys- ja investointipankkitoimintaan tarjoten täyden palveluvalikoiman yrityksille ja instituutioasiakkaille. SEB toimii noin 20 maassa maailmanlaajuisesti, mikä kuvastaa sen liiketoiminnan kansainvälistä luonnetta. Konsernilla on noin 15 000 työntekijää. Lisätietoja SEB-konsernista osoitteessa http://www.sebgroup.com

 Suomessa SEB:llä työskentelee 320 ammattilaista yritys- ja investointipankkitoiminnan sekä omaisuudenhoidon ja korttiliiketoiminnan parissa. Lue lisää SEB:stä osoitteesta www.seb.fi

 EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Näyttelykeskus WeeGeellä professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelemassa betoniarkkitehtuurin merkkirakennuksessa Espoon Tapiolassa. Näyttelytilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat, ja pelkistetty moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä. EMMA on Vuoden museo 2018. Tervetuloa!