Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB:n kolmas neljännes 2014 – Liiketulos 6,7 mrd. SEK (4,6)

Vuoden kolmannella neljänneksellä liiketoiminnan tuotto oli 12,7 mrd. SEK.

”Vuoden kolmanteen neljännekseen vaikuttivat jälleen maailmantalouden epävakaisuus ja yritysten yhä varovaisemmaksi muuttuva toiminta. Tässä ilmapiirissä asiakaskeskeisyytemme luo voiton vakautta", SEB:n toimitus- ja konsernijohtaja Annika Falkengren kommentoi vuoden kolmannen neljänneksen tulosta.

"Kaikkien osastojen tuotto kasvoi, asiakaspohja jatkoi kasvamistaan ja kulujenhallinta oli onnistunutta. Liiketoiminnan tuotto ja liiketulos olivat suurempia kuin vuoden toisella neljänneksellä, vaikka kesäkuukaudet olivat tavalliseen tapaan hiljaisia.”

”Kustannus- ja pääomatehokkuuden kasvun ansiosta oman pääoman tuottoprosentti kolmannella neljänneksellä oli 17,3 prosenttia, kertaluonteinen pääomatulo pois luettuna 13,8 prosenttia. Tier 1 -suhdeluku kasvoi 16,2 prosenttiin.”

Vuoden kolmannella neljänneksellä liiketoiminnan tuotto oli 12,7 mrd. SEK. Tuotto sisältää MasterCard-osakkeiden myynnin tuoman kertaluonteisen erän, joka oli suuruudeltaan 1,3 mrd. SEK. Ilman sitä liiketoiminnan tuotto olisi ollut 11,3 mrd. SEK, mikä on 10 prosenttia vuoden 2013 vastaavan neljänneksen tuottoa suurempi. Liiketoiminnan kulut, 5,5 mrd. SEK, kasvoivat yhdellä prosentilla. Vuoden kolmannen neljänneksen liiketulos oli 5,3 mrd. SEK (6,7 mrd. SEK kertaerä mukaan lukien), mikä on 16 prosenttia edellisvuoden kolmannen neljänneksen liiketulosta suurempi.

Varallisuusarvo säilyi korkeana. Luottotappiot olivat 473 milj. SEK, mikä vastaa 13 peruspisteen luottotappiotasoa.

Maksuvalmiusvaatimus oli 122 prosenttia, likviditeettireservi 613 mrd. SEK ja kokonaiskäteisvarat 840 mrd. SEK.

Lataa raportti

Lataa Fact Book