Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB:n rahastot menestyivät Sijottaja.fi:n rahastovertailussa

SEB Finland Small Cap sijoittui kolmanneksi Sijoittaja.fi:n Suomen parhaat rahastot -rahastovertailussa ja SEB:n yhdistelmärahastot veivät ykkössijat yhdistelmärahastojen osalta.

Suomen parhaat rahastot -vertailussa oli mukana 29 pääasiassa suomalaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakerahastoa, joilta löytyy viiden vuoden tuottohistoria. Vertailun perusteella parhaat rahastot ovat jälleen: Evli Suomi Pienyhtiöt, Aktia Mikro Markka (ent. Taaleri Mikro Markka) ja SEB Finland Small Cap.

Ville Simon hoitama SEB Finland Small Cap on niittänyt menestystä myös muissa vertailussa: se on voittanut Morningstarin vertailun kahdesti perättäin, ja toukokuussa Lipper valitsi sen parhaaksi rahastoksi. SEB Finland Small Cap on saanut Morningstar-rahastoluokituksessa korkeimmat 5 tähteä 1-3-5 ja 10 vuoden kehityksen perusteella

Voit lukea lisää sijoittaja.fi-sivustolta.

SEB:n yhdistelmärahastot veivät ykkössijat

Suomalaiset ovat sijoittaneet yli 3 miljardia euroa yhdistelmärahastoihin. Ne ovat pankkien suosittelemat ratkaisut pitkäaikaiseen säästämiseen. SEB:n omat rahastot sekä SEB:n hoitamat Alexandrian rahastot menestyivät parhaiten Sijoittaja.fi:n vertailussa.

Rahastovertailu toteutettiin samalla periaatteella kuin suomalaisiin osakkeisiin sijoittavien rahastojen vertailu. Yhdistelmärahastot on laitettu paremmuusjärjestykseen seitsemän eri ominaisuuden perusteella.

Toimijoista kokonaisuutena parhaiten pärjäsivät SEB, Alexandria, Nordea ja LähiTapiola. Matalariskisissä yhdistelmärahastoissa paras oli SEB 20 B, neutraalin riskin yhdistelmärahastoissa SEB 50 B, ja korkean riskin yhdistelmärahastoissa SEB 80 B.

- SEB 20-50-80 Varainhoitorahastot ovat saanee myös Morningstar -rahastoluokituksessa korkeimmat 5 tähteä 1-3-5 ja 10 vuoden kehityksen perusteella. SEB Investment Managementin hoitamissa varainhoitorahastoissa sekä asiakassalkuissa on viime vuosina saavutettu menestystä erityisesti omaisuusluokka-allokaation ja onnistuneen rahastovalinnan muodossa toteaa strategi Matti Kantomaa.

Lue lisää: sijoittaja.fi