Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB:n sijoitusnäkymät: Huolet hälvenevät, kun kaksoiskäännös muotoutuu

Talouden hidastumisen ja jatkuvan inflaation sekä siihen liittyvän tiukan rahapolitiikan aiheuttama kierre näyttää hellittävän. Olemme edelleen hidastuvan suhdanteen vaiheessa, ja edessä on ennustettu pehmeä lasku. Tässä vaiheessa markkinoiden riskinottohalukkuus yleensä pienenee, kuluttajien käytettävissä olevien tulojen heikentyessä sekä esim. maksuhäiriöiden määrän lisääntyessä. Tilanne kuitenkin muuttuu tasapainoisemmaksi, kun ohjauskorkojen leikkaukset ja kasvun elpyminen alkavat näkyä. Tässä ympäristössä uskomme, että lähellä neutraalia oleva riskinottohalukkuus on asianmukainen.

- Inflaatiovauhdin jatkuva lasku viittaa siihen, että keskuspankit voivat mahdollisesti aloittaa ohjauskorkojen laskun vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla. Tämä puolestaan tukee sijoittajien riskinottohalukkuutta ennen pitkää. Pääskenaariomme on suhteellisen lyhyt ja vaimea pehmeä lasku globaalissa talouskasvussa. Riskinä kuitenkin edelleen on, että korkotaso säilyy suhdanteeseen nähden liian korkeana ja liian pitkään. Lähellä neutraalia oleva riskitaso on perusteltu lyhyen aikavälin mahdollisten haasteiden kanssa, mutta vähääkään pidemmässä juoksussa markkinoiden houkuttelevuus lisääntyy selvästi, sanoo SEB:n sijoitusjohtaja Antti Katajisto.

Teema-artikkelit

Tämä Investment Outlook -julkaisu sisältää myös kaksi teema-artikkelia:

  • GLP-1 muuttaa maailmaa
  • Sähkömarkkinat ja niiden hintadynamiikka

Koko raportti, johon sisältyy myös video, on saatavilla osoitteessa www.seb.se/investmentoutlook