Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB:n sijoitusnäkymät: Jos kasvu kestää, osakemarkkinat kestää

Päättynyt vuosikymmen oli hyvän taloudellisen kasvun ja nousevien osakemarkkinoiden aikaa. Vuosi 2020 ja uusi vuosikymmen taas käynnistyy hiukan vaatimattomammalla, noin 3 prosentin vuosittaisella globaalilla kasvulla osakkeiden arvostuksen ollessa huipputasolla. Tämä selviää SEB:n tuoreesta Investment Outlook -raportista.

- Näkymä hidastuvasta kasvusta ja korkeista arvostuksista on epävarma, mutta näkyvissä on myös merkkejä siitä, että pääomat saattavat uhmata painovoimaa vielä jonkun aikaa. Tämän lisäksi vaihtoehtoisten tuottokohteiden puuttuminen antaa tukea osakemarkkinoille. Nousevat osakemarkkinat lisäävät sieltä poissaolevien sijoittajien tuskaa, sanoo Antti Katajisto, SEB:n sijoitusjohtaja.

Markkinoiden positiivinen käännös lisää myös takaiskujen mahdollisuutta ja jatkuva hintojen nousu on rajallista. Lisätietoa aiheesta löytyy SEB:n Investment Outlook -raportista, joka julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Raportti käsittelee sijoittamista eri omaisuusluokkien kautta.

Helmikuun raportti sisältää myös kolme teema-artikkelia: kaksi näistä käsittelee alueita, joilla kasvua voidaan odottaa riippumatta siitä, mihin suuntaan talous kulkee. Ensimmäisessä tarkastellaan puhtaan veden, erittäin niukan resurssin tulevaisuutta. Toisessa tutustumme digitalisaation pariin eri näkökulmaan, robotisaation potentiaaliin ja kyberturvallisuuden merkitykseen. Kolmas teema-artikkeli puolestaan pureutuu Brexitin syövereihin. Investment Outlook -raportti löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta www.sebgroup.com