Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB:n sijoitusnäkymät: Miten navigoida arvaamattomassa ympäristössä

Taloudellinen tilanne on heikentynyt entisestään kesästä lähtien. Olemme menossa taantumaan, joka toistaiseksi näyttää lievältä taantumalta. Hidastuva kasvu ja nouseva inflaatio ovat vaikuttaneet vakavasti osake- ja korkomarkkinoihin.

SEB:n tuore Investment Outlook -raportti maalaa karua kuvaa sekä talouden että sijoitusmarkkinoiden näkymistä. Talouskasvun osalta vuosi 2023 näyttää heikolta, mutta uskomme talousnäkymien parantuvan vuonna 2024. Laskenut riskinottohalukkuus, entistä maukkaammat arvostustasot ja valon pilkahdus taloushorisontissa auttavat saamaan tasapainoisen kuvan salkkujemme sopivasta riskitasosta mahdollisista vaaroista huolimatta.

- Uskomme, että sijoittajat näkevät vuoden 2023 käännevuotena ja suuntaavat katseitaan enenevässä määrin kohti vuotta 2024. Inflaation ja korkomarkkinoiden tasaantuminen ensi vuoden aikana ohjaa sijoittajat sopeuttamaan riskitasoaan ja asemointiaan sen mukaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaisi, että riskinottohalukkuus saavuttaa pohjansa vuoden 2022 lopulla tai alkuvuoden 2023 aikana. Kun tämä otetaan huomioon ja tarkastellaan markkinoiden kohtuullista arvostusta ja varovaista positiointia, päädymme salkuissamme lievästi varovaiseen riskitasoon – kaikista tämänhetkisistä epävarmuuksista huolimatta, SEB:n sijoitusjohtaja Antti Katajisto toteaa.

Lisätietoja teemasta löytyy SEB:n Investment Outlook -raportista, joka julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Raportti käsittelee sijoittamista eri omaisuusluokkien kautta.

Investment Outlook -raportti