Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB:n sijoitusnäkymät: Positiivista virettä vastatuulesta huolimatta

Vuoden loppua lähestyttäessä voimme todeta kuluneen vuoden olleen vahvan toipumisen aikaa. Yritysten joustavuus ja sopeutuminen on ollut vaikuttavaa tuotannollisista haasteista huolimatta ja samaan aikaan tulostaso on säilynyt hyvänä ja jopa odotuksia vahvempana johtaen odotuksia parempiin tuottoihin osakemarkkinoilla ympäri maailmaa.

Vuoden 2022 osalta näkymät ovat vähemmän selkeät. Tuotannollisten pullonkaulojen sekä inflaatio-odotusten kanssa selviytyminen on avainasemassa, jotta keskuspankkien ei tarvitsisi jarruttaa inflaatiota nostamalla ohjauskorkoja nopeammin, kuin mitä sijoittajat odottavat. Lisäksi, on myös tärkeää, ettei koronaviruksen omikron-variantti aiheuttaisi uutta ja massiivista sulkutoimien aaltoa.

- Kasvukuva näyttää vankalta, mutta näkyvissä on myös jotain epävarmuustekijöitä, jotka vaikuttavat riskinottohalukkuuteen. Kaiken kaikkiaan olemme hieman pienentäneet riskiä portfolioissamme, mutta pysymme silti osakeylipainossa, toteaa SEB:n sijoitusjohtaja Antti Katajisto.

Koko Investment Outlook -raportti on luettavissa osoitteessa www.seb.se/investmentoutlookreport.