Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB:n sijoitusnäkymät: Sijoittajat katsovat ohi pehmeän laskun

SEB:n asiantuntijoiden odotukset vuodelle 2024 ovat, että positiiviset ajurit, korkotason asteittainen lasku ja talouden pohjalukemien saavuttaminen luovat olosuhteet laajemmalle osakemarkkinoiden nousulle. Haasteena kuitenkin on, että talouden ns. pehmeä lasku -skenaario on jo pitkälti hinnoiteltu markkinoilla, mikä rajoittaa positiivisten yllätysten mahdollisuuksia.

- Strategiamme jo loppuvuodesta 2022 lähtien on ollut yhtäältä välttää liian varovaista näkemystä varallisuusluokka-allokaatiossa ja sitten toisaalta varmistaa, että salkkujemme riskit ovat hyvin hajautettuja. Olemme myös pyrkineet hyötymään myönteisistä rakenteellisista voimista esimerkiksi kasvu- ja korko-odotusten muutosten suhteen. Näin olemme voineet hyödyntää sekä korko- että osakesijoitusten vahvoja tuottoja. Matka on luonnollisesti ollut kuoppainen, mutta pahimmat epävarmuudet on pystytty välttämään lopputuloksen ollessa varsin suotuisa, sanoo SEB:n sijoitusjohtaja Antti Katajisto.

Teema-artikkelit

Tämä helmikuun 2024 Investment Outlook -raportti sisältää myös kaksi mielenkiintoista teema-artikkelia:

Teema: Kiina - Keskittyminen "nykyaikaisiin teollisuusjärjestelmiin".

Teema: Suuremmat kiertomateriaalivirrat luovat mahdollisuuksia

 

Koko raportti sekä video löytyvät osoitteesta www.seb.se/investmentoutlookreport.