Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB:n sijoitusnäkymät: Takaisin kasvu-uralle

SEB:n asiantuntijoiden mukaan maailmantalous välttää taantuman ja palaa pitkälti historialliselle kasvu-uralleen tänä ja ensi vuonna. Yritysten voittojen odotetaan nousevan tänä vuonna ja vuoden 2025 aikana. Inflaatio hidastuu, ja keskuspankit pystyvät laskemaan ohjauskorkojaan, joskin vaihtelevalla nopeudella ja suuruusluokalla. Sijoittajien arvostukset ja yleinen riskinotto ovat nousseet, mutta nousupotentiaalia on edelleen.

- Odotamme sekä osakkeiden että korkotuottojen jatkuvan varovaisen myönteisinä ja suuntauksen etenkin osakkeissa jatkuvan aiemmin koettua laaja-alaisempana. Uskomme, että vuoden 2024 loppupuolta leimaa laskevan inflaation ja asteittain vähemmän rajoittavien keskuspankkien toimintaympäristö, sanoo SEB:n Suomen sijoitusjohtaja Antti Katajisto.

Allokaatio

Ennakoimme, että sekä korkosijoitusten että osakkeiden tuotto jatkuu hienoisesti positiivisena. Tämä tarkoittaa, että koko skaala matalan riskin salkuista korkean riskin salkkuihin pitäisi tuottaa positiivisesti. Mallisalkuissamme on edelleen maltillinen ylipaino osakkeissa. Mikäli markkinoiden riskinottohalukkuus säilyy, näiden salkkujen pitäisi myös aikaansaada ylituottoa suhteessa vertailuindekseihimme.

Teema-artikkelit

Toukokuun 2024 Investment Outlook -julkaisussa on myös kaksi mielenkiintoista teema-artikkelia:

Teema: Keskuspankkien valinnat - Osakemarkkinoiden voittajat ja häviäjät

Teema: Intia - Vahvat kasvunäkymät, institutionaaliset huolenaiheet

 

Löydät koko raportin sekä videon osoitteesta www.seb.se/investmentoutlookreport.