Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB:n sijoitusnäkymät: Toiveet rahapolitiikan keventämisestä kompensoivat kasvuhuolia

Odotettavissa oleva talouden pehmeä lasku, jota seuraa suhteellisen maltillinen elpyminen, lisää todennäköisyyttä, että keskuspankit aloittavat ohjauskorkojen leikkaukset vuonna 2024. Osakkeiden arvostustasot ja riskinottohalukkuus ovat olleet nousussa vuonna 2023, mikä lisää odotuksia tasaantumisesta tai lievästä käänteestä heikompaan suuntaan. Tilanne on edelleen epäselvä ja negatiivisten yllätysten mahdollisuus on yhä olemassa. Tämän vuoksi olemme tasapainottaneet riskejä ylläpitäen voimakasta hajautusta sijoitustoiminnassamme.

- Kuluvan vuoden aikana eri omaisuusluokat ovat osoittaneet vahvuutta. Sijoittajien riskinottohalukkuus on vähitellen lisääntynyt ja riskinotosta on  myös palkittu. Optimaalista salkkustrategiaa on kuitenkin ollut haasteellinen löytää markkinakehityksen ollessa hajanainen negatiivisten yllätysten mahdollisuus suuri. Nykyisissä olosuhteissa suosittelemme sijoitustoiminnassa lähellä neutraalia olevaa riskitasoa varsin laajalla hajautuksella, sanoo SEB:n sijoitusjohtaja Antti Katajisto.

Teema-artikkelit

Tämä Investment Outlook -julkaisu sisältää myös kaksi teema-artikkelia:

- Puolijohteet - digitalisaation selkäranka.

- Paradigmanmuutos - omistamisesta käyttäjyyteen.

 

Koko raportti ja verkkovideo löytyvät osoitteesta www.seb.se/investmentoutlookreport.