Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB:n vastuullisuusraportti ja Ilmarisen Luonnon monimuotoisuus -tiekartta

SEB on julkaissut vuoden 2022 vuosikertomuksen ja vastuullisuusraportin. Vastuullisuusraportissa nostetaan esille myös Ilmarisen Luonnon monimuotoisuus -tiekartta.

- Vastuullisuusraportti sisältää paljon tietoa pankin lähestymisestä teemaan – SEB:n tavoitteet ja miten niihin päästään, Sustainability Classification -työkalu ja pankin Sustainability Policy Framework. Nämä ohjaavat koko pankin toimintaa, Anssi Kiviniemi, Suomen SEB:n vastuullisuusjohtaja toteaa.

Mukana on myös ilmastoraportti, jossa avataan tarkemmin SEB:n lähestymistapaa ja dataa liittyen ilmastoriskeihin.

Vuosikertomus ja vastuullisuusraportti löytyvät täältä: Annual report 2022 | SEB (sebgroup.com)

Ilmarisen Luonnon monimuotoisuus -tiekartta

SEB toimi neuvonantajana, kun eläkeyhtiö Ilmarinen yhtenä ensimmäisistä sijoittajista Pohjoismaissa julkaisi Luonnon monimuotoisuus -tiekartan eli biodiversiteettitiekartan.

Biodiversiteetti on yhteisnimitys koko sille vaihtelulle, joka esiintyy lajien ja elinympäristöjen välillä maapallolla. Biologinen monimuotoisuus on elintärkeä luonnon perustoiminnoille, ja se on tärkeää myös meille ihmisille, sillä ruoan, elintarvikkeiden ja muiden elintärkeiden tuotteiden tuotanto on riippuvainen siitä. Biologisen monimuotoisuuden nopea häviäminen onkin yksi suurimmista uhista yhteiselle tulevaisuudellemme.

- Toisin kuin ilmastokysymyksessä, vielä ei kuitenkaan ole olemassa vakiintuneita ohjeita tai säännöksiä, joilla mitattaisiin ja seurattaisiin eri toimintojen vaikutuksia biologiseen monimuotoisuuteen. Eläkeyhtiö Ilmarinen on nyt astunut tähän tyhjiöön julkaisemalla tiekartan siitä, miten se aikoo jo nyt ottaa luonnon monimuotoisuuden huomioon sijoitusprosesseissaan, Kiviniemi toteaa.

Voit lukea aiheesta lisää täältä: SEB provided analysis when pension company developed biodiversity roadmap | SEB (sebgroup.com)