Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Uskalla Yrittää -yrittäjyyskilpailun voittanut Nordvi pyrkii mullistamaan ihmisten tavan pysyä terveenä

Nordvi NY Lauttasaaren yhteiskoulusta voitti Uskalla Yrittää -yrittäjyyskilpailun parhaan lukion Sustainable Entrepreneurship -palkinnon. Nordvi pyrkii mullistamaan ihmisten tavan pysyä terveenä sekä edistämään heidän kokonaisvaltaista hyvinvointiaan. Yrityksen luoman applikaation avulla terveenä pysyminen ja kiireisen elämän yhdistäminen hoituu helpommin kuin koskaan.

Haastattelimme team Nordvia eli Niklas Snälliä, Waltteri Helisaloa ja Luka Mansikkaa kesän kynnyksellä.

Mistä saitte liikeideanne?

Liikeideamme syntyi jo ennen Vuosi yrittäjänä -kurssia. Näimme oleellisen ongelman ihmisten liikkumattomuudessa ja terveysapplikaatioiden hankaluudessa sekä puutteellisuudessa ja päätimme kehittää siihen ratkaisun.

Kertokaa lyhyesti yrityksestänne?

Kehitteillämme on hyvinvointisovellus ja palvelu, jonka tarkoituksena on integroida dataa monista eri lähteistä. Tavoitteemme on siis luoda applikaatio, joka monitoroi käyttäjän unta, urheilua sekä ruokailua ja pystyy näin informoida käyttäjää hänen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Tarkoituksena on yhdistää niin vanhoja kuin uusiakin teknologioita, mitä yksikään kilpailijamme ei ole vielä hyödyntänyt.

Miten olette saaneet yhdistettyä koulun ja yrityspuolen?

Koululaisina olemme joutuneet aikatauluttamaan paljon enemmän päiviämme ja priorisoimaan asioita sekä tietysti käyttämään pääosin kaiken vapaa-aikamme idean kehittämiseen. Hyvän tiimin ansiosta kaikki on ollut enemmänkin mukavaa eikä pakonomaista duunia. 

Miten korona on vaikuttanut koulunkäyntiin ja Vuosi yrittäjänä -opetukseen?

Koulu on ollut hieman työläämpää etänä, mutta muuten pysynyt aikalailla samana. Me emme koe, että korona olisi ihmeellisemmin vaikuttanut meihin tai yritykseemme. Omasta mielestämme palavereiden järjestäminen etänä on ollut jopa helpompaa esimerkiksi ajansäästön kannalta.

Mitä suunnitelmia teillä on tästä eteenpäin, aiotteko jatkaa yrittämistä?

Suunnitelmana ei koskaan ollut vain osallistua ja sitten jättää hommia sikseen. Aiomme jatkaa suunnitelmamme toteuttamista ja tavoitteena on tuoda tuote markkinoille.

Mitä suunnitelmia kesälle, mahdollisesti kesätöitä?

Osa meistä on hankkinut kesätöitä ja osa jatkaa jo olemassa olevia töitä. Aiomme tietenkin jatkaa ideamme kehittämistä ja suunnittelua kesän aikana. Tietenkin pitää nauttia myös kesälomasta ja pitää hauskaa. 

SEB on Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) pääyhteistyökumppani ja tukenut jo vuosia lasten ja nuorten yrittäjyyskasvatusta. NY on voittoa tavoittelematon yhdistys ja yrittäjyyskasvatuksen kärkijärjestö Suomessa.