Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Vesi on välittäjä ilmastonmuutoksessa

YK:n vesikonferenssi järjestettiin maaliskuun lopussa New Yorkissa. Tapahtumassa korostettiin, että on yhä tärkeämpää keskittyä ilmastosta luontoon, ja vesi on ratkaiseva osa palapeliä.

Muuttiko tapahtuma jotain? Mitkä ovat suurimmat veteen liittyvät haasteet? Mitkä ovat ratkaisut haasteiden ratkaisemiseksi?

 

- Vedestä on tullut aiempaa isompi teema ja nyt se on myös päättäjien nenän edessä, SEB:n vastuullisuusjohtaja Anssi Kiviniemi toteaa.

 

Pula vedestä aiheuttaa monenlaisia uhkia maailmassa, ja siitä kärsivät etenkin maat, joihin ilmastonmuutos vaikuttaa muutenkin eniten.

 

- Vesi on välittäjä ilmastonmuutoksessa ja näkyy monin eri tavoin, kuten esimerkiksi tulvat ja kuivuus, Kiviniemi toteaa.

 

Veden niukkuuden vuoksi se on myös nykyisin osa turvallisuus- ja ulkopolitiikkaa. Osa maailman valtioista on jo alkanut varautua erilaisilla ratkaisulla vesivarojen puutteeseen.

 

- Makean veden kulutus tulee olemaan tulevaisuudessa paljon suurempaa kuin sitä on tarjolla. Veteen liittyvät ongelmat tulevat kasvamaan, jolloin myös fyysinen riski kasvaa, ja sen myötä transitioriski kasvaa, Kiviniemi toteaa.

 

SEB järjesti huhtikuun lopulla seminaarin teemalla The water issue - let's talk about it. Tilaisuudessa YK:n vesikonferenssissa läsnä olleet asiantuntijat pohtivat edellä mainittuja kysymyksiä. Voit katsoa tallenteen tapahtumasta alla olevan linkin kautta.

 

SEB Live: The water issue - let's talk about it

 

Tilaisuuden asiantuntijat: Ilari Aho (Vice President of Sustainability & Regulatory Affairs, Uponor), Rasmus Pinomaa (Corporate Sustainability Director, Kemira) ja Marko Keskinen (vesihallinnon professori, Aalto-yliopisto).