Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Sulautumisia SEB:n rahastoissa sykysllä 2021

Sijoitusrahastot SEB Global Equity Multimanager, SEB European Optimum, SEB Finland Optimum ja SEB Ethical Forum sulautuvat syksyn aikana toisiin, SEB Investment Management AB:n hallinnoimiin sijoitusrahastoihin. 

SEB Investment Management AB toteuttaa seuraavien hallinnoimiensa sijoitusrahastojen väliset sulautumiset:

  1. Sijoitusrahasto SEB Global Equity Multimanager sulautuu Sijoitusrahasto SEB 80:een (sulautumisen suunniteltu voimaantulopäivä on 29.9.2021)
  2. Sijoitusrahasto SEB European Optimum sulautuu Sijoitusrahasto SEB 80:een (sulautumisen suunniteltu voimaantulopäivä on 6.10.2021)
  3. Sijoitusrahasto SEB Finland Optimum sulautuu Sijoitusrahasto SEB 50:een (sulautumisen suunniteltu voimaantulopäivä on 13.10.2021)
  4. Sijoitusrahasto SEB Ethical Forum sulautuu Sijoitusrahasto SEB 20:een (sulautumisen suunniteltu voimaantulopäivä on 20.10.2021)

Sijoitusrahastoihin SEB Global Equity Multimanager, SEB European Optimum, SEB Finland Optimum ja SEB Ethical Forum viitataan jäljempänä termillä sulautuvat rahastot. Sijoitusrahastoihin SEB 20, SEB 50 ja SEB 80 viitataan jäljempänä myös termillä vastaanottavat rahastot.

Kunkin sulautuvan rahaston osuudenomistajista tulee sulautumispäivänä asianomaisen vastaanottavan rahaston osuudenomistajia. Finanssivalvonta on myöntänyt sulautumisille luvan 7.7.2021. Rahastojen sulautuminen selkeyttää SEB Investment Management AB:n suomalaista rahastovalikoimaa ja tehostaa rahastojen sijoitustoimintaa.

Vastaanottavat rahastot ovat yhdistelmärahastoja, jotka sijoittavat varansa erisuuruisin osake- ja korkopainoin maailmanlaajuisesti osake- ja yrityslainamarkkinoille, euroalueen valtioiden viitelainamarkkinoille sekä euroalueen rahamarkkinoille. Vastaanottavat rahastot sijoittavat varansa pääasiassa toisten kotimaisten sijoitusrahastojen ja ulkomaisten yhteissijoitusyritysten osuuksiin.

Sulautumisissa kunkin sulautuvan rahaston osuudet vaihdetaan asianomaisen vastaanottavan rahaston osuuksiin omistusten suhteessa.

Sulautumisten yhteydessä vastaanottavien rahastojen sääntöjä muutetaan mm. siten, että rahastojen hallinnointipalkkion enimmäismäärää korotetaan seuraavasti:

1. SEB 80: hallinnointipalkkio enintään 1,0 % (tällä hetkellä enintään 0,65 %)
2. SEB 50: hallinnointipalkkio enintään 0,80 % (tällä hetkellä enintään 0,45 %)
3. SEB 20: hallinnointipalkkio enintään 0,60 % (tällä hetkellä enintään 0,45 %)

Lisäksi Sijoitusrahasto SEB 20:n nimi muutetaan muotoon Sijoitusrahasto SEB 30.

Finanssivalvonta on vahvistanut sääntömuutokset 7.7.2021. Vastaanottavien rahastojen sääntömuutokset tulevat voimaan edellä mainittuina sulautumisten voimaantulopäivinä kuitenkin siten, että SEB 80:n sääntömuutokset tulevat voimaan 6.10.2021. Sulautumiset ja sääntömuutokset eivät edellytä osuudenomistajilta mitään toimia.

Vastaanottavien rahastojen säännöt ja avaintietoesitteet löytyvät täältä tai SEB:n konttorista.