Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Digital final för ”Våga vara företagsam”

Våga vara företagsam är det största evenemanget i Finland för unga entreprenörer. Tävlingen, som arrangeras av Ung Företagsamhet r.f., kulminerar varje vår i en storslagen final, som i år kommer att genomföras online. Som långvarig samarbetspartner är SEB med i domararbetet för att premiera landets bästa unga entreprenörer och deras företag.

Under våren har över 450 UF-företag och över 1 400 UF-företagare tagit del i de regionala semifinalerna runt om i landet. I finalen som går av stapeln den 23 april tävlar de allra bästa om FM-titlarna och representationsplatser i de europeiska mästerskapen, som arrangeras senare under året. I de två huvudklasserna för grundskolor och andra stadiets utbildningar tävlar finalistföretagen om titeln JA Company of the Year. På högskolenivå kämpar finalisterna om priset JA Enterprise of the Year.

Vinnarna av huvudklasserna och de s.k. signature priserna väljs av en jury bestående av sponsorföretagens representanter. Domarna gör i år sitt jobb på distans och utvärderar de tävlande företagen på basis av pitch deck presentationer och videointervjuer. SEB:s representant i juryn, Lotta Karinen, ska förutom för huvudklasserna också hitta ett vinnarföretag för SEB:s specialpris, Care for Ambition -priset.   

Prisutdelningen live på nätet

Juryn väljer, i samarbete med JA:s experter, 15 företag som går vidare till den sista omgången. De slutliga finalisterna får ännu en chans att via video presentera sig själva och sina företag för juryn. Finalen kulminerar i en prisutdelningsgala den 23 april då de vinnande företagen får sina priser. Prisutdelningsgalan, också den digital, kan följas på nätet via evenemangets hemsida uskallayrittaa.fi kl. 9.30-11-30.

Ung Företagsamhet r.f. (UF) är en ideell förening med målsättning att främja företagsamhet bland barn och unga i ålder 7–29. Ifjol deltog 70 500 barn och unga i åldern 7–29 i något av de UF-program som stöder företagsamhet, arbetslivserfarenhet och ekonomiskt kunnande. UF programmen genomförs i skolorna som en del av undervisningen. SEB stöder UF:s verksamhet sedan många år tillbaka.

Här kan du följa prisutdelningen