Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Samarbetet med Arabias konstkeramikerförening fortsätter

SEB och Arabias konstkeramikerförening har samarbetat i många år. Förra året var särskilt aktivt då SEB fungerade som huvudsamarbetspartner för föreningens 20-årsjubileum.

I år fortsätter samarbetet genom konceptet SEB Window. Det innebär att konstnärerna, en i taget, ordnar separatutställningar med sina verk i SEB:s reception på Södra Esplanaden. Tanken bakom Window konceptet är att utställningen i de stora fönstren mot gatan är tillgänglig 24 timmar om dygnet och kan ses och upplevas likaväl från gatan som inne i kontoret.

Heini Riitahuhtas aktuella utställning består av stora väggreliefer och mindre verk som vaser, fat och skålar – i så gott som alla verk återkommer den handmålade haxagonen, Riitahuhtas signum.

Följande konstnär i tur är keramikerns Veera Kulju, vars utställning öppnar den 16 april.

De verk som visas i fönsterutställningarna är huvudsakligen till salu. Förfrågningar kan riktas direkt till konstnären.

Arabias konstkeramikerförening är en ideell förening som värnar om och utvecklar det kulturarv som  fick sin början vid Arabias konstavdelning på 1930-talet.  Föreningens permanenta medelmmar för tillfället är professor Heikki Orvola, Kati Tuominen-Niittylä, Pekka Paikkari, Kristina Riska, Heini Riitahuhta, Kim Simonsson, Jasmin Anoschkin, Caroline Slotte, Sakari Kannisto och Marianne Huotari. 

Här kan du läsa mera om föreningen.


 

Tidigare nyheter om Arabias konstkeramikerförening

SEB stöder 20-åriga Arabia Art Department Societys jubileumsår

Keramikkollektionen Juhlat i SEB:s reception

Nordlig latitud – ny konstutställning i receptionen