Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

SEB toimi neuvonantajana UPM:n vihreän rahoituksen viitekehyksen päivityksessä

Anssi Kivimiemi

UPM on julkaissut päivitetyn vihreän rahoituksen kehyksen. Viitekehys kuvastaa UPM:n Biofore-strategiaa ja integroi viimeisimmät markkinakäytännöt ja -standardit. SEB toimi neuvonantajana viitekehyksen valmistelussa.

Suomalainen metsäteollisuusyritys UPM julkaisi ensimmäisen vihreän rahoituskehyksensä vuonna 2020, ja yhtiö on sen jälkeen laskenut liikkeeseen kolme vihreää joukkovelkakirjalainaa yhteissummaltaan 1 750 miljoonaa euroa.

- Tämä viitekehyksen päivitys on johdonmukainen ja konkreettinen askel, jolla UPM:n rahoitusstrategia sovitetaan edelleen yhteen sen mission, päämäärien ja kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa. Kehys tukee UPM:n strategiaa ja on arvokas työkalu, jota yhtiö käyttää kasvustrategiansa toteuttamisessa integroidun kestävän kehityksen lähestymistavan avulla, toteaa Anssi Kiviniemi, SEB:n Suomen kestävän kehityksen johtaja.

Luokituslaitos Standard & Poor'sin antama toisen osapuolen lausunto kehyksestä on edelleen tummanvihreä, vaikka edellisestä toisen osapuolen lausunnosta on kulunut kolme vuotta ja odotukset UPM:n pitkän aikavälin vision saavuttamisesta ovat voimistuneet näiden vuosien aikana. Tummanvihreä on korkein viidestä S&P:n käyttämästä arvosanasta.

S&P:n SPO on ensimmäinen sellu- ja paperisektorin SPO, joka perustuu uuteen yhdistettyyn Ciceron ja S&P:n menetelmään. Cicero oli norjalainen konsulttiyritys, joka oli erikoistunut vihreiden joukkovelkakirjalainojen luokitukseen. S&P osti yhtiön vuonna 2022.

Täydelliset tiedot UPM:n Green Finance Frameworkista ja Second Party Opinionista löytyvät UPM:n verkkosivuilta.

Tietoa UPM:n rahoitusstrategiasta löytyy täältä (upm.com)