Kokemuksia trainee -ohjelmista

Petra Tammisto

"SEB:n International Trainee ohjelma kiinnitti huomioni erityisesti sen kansainvälisyyden ja monipuolisuuden takia. Päädyinkin trainee-vuoden aikana työskentelemään kymmenessä eri tiimissä, mikä oli mahtava tapa tutustua sekä rahoitusalaan että SEB:hen. Vuoteen sisältyi omien työtehtävien (Business Development) ja rotaatioiden lisäksi myös omien taitojen hiomista ja koulutusta.

Kierrettyäni monissa eri tiimeissä opin sen, että rahoitusalalla pärjää, vaikka ei olisikaan rahoituksen opintoja taustalla. Trainee ohjelmasta minulle jäi käteen työkokemuksen lisäksi laaja verkosto, vahvat mentorit sekä hyvä ymmärrys pankin eri toiminnoista. Vuoden jälkeen siirryin luottoanalyytikon tehtäviin Industry & Corporate Analysis tiimiin Helsingissä".

- International trainee 2017

Anni Lapatto

"Työskenneltyäni SEB:llä nyt vajaan vuoden, voin sanoa varmuudella että olen löytänyt mitä parhaimman paikan aloittaa urani. Vuoden pituisen SEB International Trainee -ohjelman aikana työskentelen Financial Strategy -tiimissä Corporate Coverage -yksikössä. Trainee-vuoden jälkeen jatkan tiimissäni kokoaikaisena analyytikkona.

Financial Strategy -tiimissä tarjoamme yritysasiakkaillemme neuvontaa liittyen heidän pääomarakenteeseensa ja taseeseensa. On ollut todella innostavaa oppia uusia asioita, sekä samalla huomata, että pystyn hyödyntämään yliopistossa oppimiani asioita. Niinpä suosittelisin käymään yliopistossa kursseja, jotka todella kiinnostavat sinua. Kehittämällä taitojasi ja mielenkiinnon kohteitasi alat rakentaa tulevaisuuden uraa jo opiskeluaikana!

Jos minua pyydettäisiin listaamaan työni kolme parasta puolta, sanoisin mielenkiintoiset projektit, ammattimainen, mutta silti lämmin työilmapiiri sekä SEB International Trainee -ohjelma itsessään. Suosittelen vahvasti SEB:tä työnantajana jokaiselle, joka on kiinnostunut rahoitusalasta ja valmis ottamaan vastuuta ensimmäisestä päivästä alkaen."

- International Trainee 2015-2016

Tuomo Heinonen

"Oma SEB-taipaleeni alkoi keväällä 2014 aloittaessani neljä kuukautta kestävän Analyst Internship-ohjelman SEB:n Corporate Finance -yksikössä. Corporate Finance tarjoaa neuvonantopalveluita yrityskaupoissa, pääomamarkkinatransaktioissa sekä muissa yritysjärjestelyissä. Työskentelemme monipuolisesti Pohjoismaisten yritysten, instituutioiden sekä pääomasijoittajien kanssa, mikä tarjoaa erinomaisen näköalapaikan Pohjoismaiseen elinkeinoelämään.

Oman Internship-jaksoni aikana pääsin heti alusta alkaen mielekkäiden työtehtävien pariin. Intern pääsee osallistumaan nuorempana analyytikkona käynnissä oleviin projekteihin. Tyypillisiin työtehtäviin kuuluu esitysmateriaalien valmistelua, mallinnusta, tiedon etsimistä sekä ad hoc-tehtäviä laidasta laitaan. Työtehtäviä sekä vastuuta saa kantaakseen omien kykyjen ja kiinnostuksen mukaan ja jokainen päivä tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta. Lisäksi Internship-jakso mahdollistaa tutustumisen SEB:n toimintaan laajemminkin.

Voin suositella SEB:n Corporate Finance Analyst Internship-ohjelmaa sekä SEB:tä työnantajana lämpimästi kaikille rahoitusalasta kiinnostuneille: mielenkiintoiset ja haastavat työtehtävät sekä työskentely huippuasiantuntijoiden kanssa tarjoavat hienon mahdollisuuden tutustua investointipankkitoimintaan Pohjoismaiden johtavassa pankissa."

- Corporate Finance, Analyst Intern 2014

Anssi Kiviniemi

"SEB International Trainee Programme – itse asiassa kun hain ohjelmaan en juurikaan osannut varautua tulevaan. Olin aikaisemmin ollut SEB:llä töissä ja luulin tuntevani organisaation ja kulttuurin, mutta vuosi on ollut vähintäänkin silmiä avaava. Vaikka minulla on ollut hyvin selkeä työtehtävä ja vastuualueet Suomessa analyytikkona, noin kolmasosan ajasta olen viettänyt Suomen ulkopuolella, milloin kädestä pitäen tutustuen eri divisiooniin ja milloin itseäni kehittäen äärimmäisen laadukkaissa koulutuksissa. Voin sanoa Trainee -ohjelman ylittäneen kaikki odotukseni monella eri tasolla; kansainvälisyys, verkostoitumisen mahdollisuus, kompetentit kanssatyöntekijät, mielenkiintoiset työtehtävät ja kokonaisvaltainen ymmärtämys siitä, miten Pohjoismainen investointipankki toimii - kaikki syitä miksi olen ollut tyytyväinen aikaani SEB:n Trainee -ohjelmassa."

-International Trainee 2014-2015

Kia Ignatius

"Local Internship -ohjelman kautta olen saanut tutustua eri osastojen työtehtäviin ja saanut paljon käytännön kokemusta pankkialalta. Olen saanut tehdä töitä tiimissä, jossa on loistava dynamiikka ja jonka jäseniltä olen voinut oppia todella paljon. Tämän lisäksi mielestäni yksi arvokkaimmista asioista harjoitteluohjelmaan liittyen on ollut mahdollisuus tutustua ja verkostoitua eri ihmisten kanssa eri puolilta pankkia."

- Local Intern, kevät 2014

Lasse Lemberg

"Valitsin SEB:n Trainee -ohjelman minulle mainostetun kansainvälisyyden ja räätälöitävyyden takia, ja ilokseni olen huomannut että todellisuus on vastannut tai jopa ylittänyt odotukseni. Kansainvälisyys tulee ilmi sekä työtehtävien parissa, sillä tiimini istuu monessa eri maassa, että traineeden yhteisissä koulutuksissa, joita on ympäri Eurooppaa. Trainee -ryhmässä on osallistujia useista maista ja erilaisista kulttuurisista taustoista, joka kuvastaa hyvin SEB:n arvostusta erilaisia ihmisiä kohtaan. Räätälöitävyys Trainee -ohjelmassa tarkoittaa sitä, että pystyn itse vaikuttamaan omiin koulutuksiini ja työskentelyjaksoihin ulkomailla. Pystyn traineena myös vierailemaan mielestäni hyödyllisillä osastoilla, joka syventää osaamistani ja ihmisten tuntemista talon sisällä."

- International Trainee 2013-2014