Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Varainhoitoa instituutioille

SEB tarjoaa instituutiosijoittajille varainhoitopalveluja yksilöllisin ratkaisuin sekä kattavan valikoiman sijoitusinstrumentteja 

Varainhoitomme lähtökohtana on aina asiakkaamme sijoitustavoitteet ja -tarpeet. Panostamme henkilökohtaisiin, pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin ja korkealaatuiseen palveluun.

Varainhoitopalvelumme sisältää täyden valtakirjan varainhoidon, konsultoivan varainhoidon ja yksilöllisten rahastostrategioiden että yksittäisten rahastovaihtoehtojen tarjoamisen asiakkaidemme tarpeisiin.

SEB on Pohjoismaiden johtava varainhoitaja. Asiakkaanamme saat käyttöösi SEB:n omien vahvojen resurssien lisäksi useiden korkealaatuisten kansainvälisten varainhoitajien resurssit. Keskeinen tavoitteemme on hyödyntää parhaiden asian­tuntijoiden erikoisosaamista asiakkaidemme varallisuuden hoidossa.

Asiakaskuntaamme kuuluu säätiöitä, yliopistoja, eläke- ja vakuutusyhtiöitä, eläkesäätiöitä ja –kassoja, yrityksiä, henkilöstörahastoja, liittoja, yhteisöjä, seurakuntia, kuntia sekä kaupunkeja.

SEB:llä on Suomessa varainhoidossa hoidettavana yli 10 mrd euron asiakasvarallisuus.

Toimintamallimme

Pyrimme tarjoamaan suomalaisille sijoittajille korkealaatuiset ratkaisut kaikkiin omaisuusluokkiin.

Avoimeen arkkitehtuuriin perustuvassa salkunhoitomallissamme hyödynnetään niin SEB:n omia vahvuusalueita kuin kansainvälisten varainhoitajien erityisosaamista. Huolellinen yhteistyökumppaneiden valinta maailman parhaiden salkunhoitajien joukosta ja vahva allokaatio-osaaminen ovat Multimanager -salkunhoitomme perusta. Näitä olemme kehittäneet pitkäjänteisesti. Koko osaamisemme ja kokemuksemme ovat sinun käytössäsi.

Pohjoismaiden vahvin rahastotutkimus

SEB:ssä on pohjoismaiden vahvin rahastotutkimukseen erikoistunut tiimi, jonka tavoitteena on löytää kussakin pääomaluokassa maailman parhaat rahastot ja rakentaa niiden yhdistelmistä tehdyt ratkaisut asiakkaidemme salkkuihin. Rahastojen valinta vaatii erityistä asiantuntemusta ja työvälineitä, sillä ammattitaitoiset resurssit ja kehittyneet analyysimenetelmät ovat edellytys rahastojen arviointiin ja todellisten osaajien valintaan. Rahastoja arvioidaan ja monitoroidaan jatkuvasti ja vain perusteellisella tutkimustyöllä ja jatkuvalla yhteydenpidolla valittuihin salkunhoitajiin voidaan varmistaa, että sijoitussalkkujen rakentamiseen on aina käytössä oikeanlaiset rahastot.

Kansainvälinen osaaminen lähellä suomalaista asiakasta

Kyky yhdistää kansainvälinen sijoitusosaaminen suomalaisen sijoittajan tarpeisiin on vahvuutemme, sillä pidämme tärkeänä, että koko osaamisemme ja kokemuksemme ovat aina asiakkaan käytössä. Yli rajojen toimivat kansainväliset resurssit ovat päätöksenteon vahva tuki sijoitusnäkemyksellemme eri markkinoilla. Paikalliset asiantuntijamme tuovat tämän osaamisen päivittäiseen salkunhoitoon.

Salkunhoidossa onnistumisen ratkaisee kokonaisuus

Ammattilaisten valitsemat rahastot ja vahva allokaatio-osaaminen ovat salkunhoidon perusta.  Tärkeimpiä vaiheita tässä tehtävässä on suunnitella ja ylläpitää tavoitteita vastaava perusallokaatio, valita salkkuun parhaiten sopivat rahastot ja varmistaa jatkuva valmius reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Selkeät vastuualueet ja prosessit varmistavat, että osaaminen on keskitetty vahvuusalueille. Yhteistyö ja kokonaisuuden toimivuus varmistavat onnistumisen.   

Tuotteemme

Tarjoamme asiakkaillemme sekä täyden valtakirjan omaisuudenhoitoa, että konsultoivaa omaisuudenhoitoa. Ja yksittäisiä rahastosijoituksia voit myös tehdä kauttamme. 

Täyden valtakirjan varainhoito

Täyden valtakirjan varainhoito on kattavin palvelumuotomme, jossa asiakkaanamme hyödyt asiantuntemuksestamme ja pitkästä  instituutiovarainhoidon kokemuksestamme. Toimintamme perusteena ovat yhteistyössä asiakkaan kanssa selkeästi määritellyt sijoitustavoitteet ja –tarpeet, jotka kirjataan varainhoitosopimukseen. SEB Varainhoito Suomi hoitaa sijoitustoimintaa sopimuksen puitteissa ja raportoi toiminnastaan ja sen tuloksista kuukausittain.

Konsultoiva varainhoito

Konsultoiva varainhoito sopii instituutioasiakkaalle, joka haluaa hyödyntää osaamistamme, mutta tehdä salkun sijoituspäätökset itse. Kulloisessakin markkinatilanteessa neuvomme asiakkaalle sopivimmat sijoitusratkaisut. Meiltä asiakas saa säännöllisesti sijoitusstrategiaamme koskevia tietoja, jonka perusteella voi tehdä omat sijoituspäätökset. Konsultointiasiakkaanamme saat käyttöösi oman varainhoitajan, jonka kanssa voit räätälöidä sijoitusstrategiasi.

Yksittäiset sijoitukset

Meidän kauttamme voi tehdä myös yksilöllisiä rahastostrategiasijoituksia sekä yksittäisiä rahastosijoituksia. Tarjoamme laajan valikoiman sekä SEB:n omia että ulkopuolisten varainhoitajien rahastoja. Rahastotutkimustiimimme tutkii ja valitsee käyttämämme ulkopuoliset varainhoitajat huolellisesti, jotta sinulla olisi parhaat mahdolliset tuotteet ja ratkaisut käytössäsi.