Toimintamallimme

Avoimeen arkkitehtuuriin perustuvassa salkunhoitomallissamme hyödynnetään niin SEB:n omia vahvuusalueita kuin kansainvälisten varainhoitajien erityisosaamista. Huolellinen yhteistyökumppaneiden valinta maailman parhaiden salkunhoitajien joukosta ja vahva allokaatio-osaaminen ovat Multimanager -salkunhoitomme perusta. Näitä olemme kehittäneet pitkäjänteisesti. Koko osaamisemme ja kokemuksemme ovat sinun käytössäsi.

Täydet pisteet vain parhaille rahastoille

SEB:llä on Pohjoismaiden vahvin rahastotutkimukseen erikoistunut tiimi, jonka tehtävänä on hakea maailman parhaita sijoittamisen erityisosaajia.  Rahastoja arvioidaan ja monitoroidaan jatkuvasti ja vain korkeimman arvion saaneet salkunhoitajat päätyvät suosituslistalle. Suosituslistalta löytyy valikoituja vaihtoehtoja jokaiseen omaisuusluokkaan ja markkina-alueelle.   

Rahastojen valinta vaatii erityistä asiantuntemusta ja työvälineitä, sillä ammattitaitoiset resurssit ja kehittyneet analyysimenetelmät ovat edellytys rahastojen arviointiin ja todellisten osaajien valintaan sekä niiden monitorointiin.  Vain perusteellisella tutkimustyöllä ja jatkuvalla yhteydenpidolla valittuihin salkunhoitajiin voidaan varmistaa, että sijoitussalkkujen rakentamiseen on aina käytössä oikeanlaiset rahastot.    

Kansainvälinen osaaminen lähellä suomalaista asiakasta

Kyky yhdistää kansainvälinen sijoitusosaaminen suomalaisen sijoittajan tarpeisiin on vahvuutemme, sillä pidämme tärkeänä, että koko osaamisemme ja kokemuksemme ovat aina asiakkaan käytössä. Yli rajojen toimivat kansainväliset resurssit ovat päätöksenteon vahva tuki sijoitusnäkemyksellemme eri markkinoilla. Paikalliset asiantuntijamme tuovat tämän osaamisen päivittäiseen salkunhoitoon.

Salkunhoidossa onnistumisen ratkaisee kokonaisuus

Ammattilaisten valitsemat rahastot ja vahva allokaatio-osaaminen ovat salkunhoidon perusta.  Tärkeimpiä vaiheita tässä tehtävässä on suunnitella ja ylläpitää tavoitteita vastaava perusallokaatio, valita salkkuun parhaiten sopivat rahastot ja varmistaa jatkuva valmius reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Selkeät vastuualueet ja prosessit varmistavat, että osaaminen on keskitetty vahvuusalueille. Yhteistyö ja kokonaisuuden toimivuus varmistavat onnistumisen.