Mene hakuun Mene sisältöön

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi suosittelemme, että päivität selaimesi uusimpaan versioon

Investor Services

Mies katsoo keskittyneesti eteenpäin

Institutional Global Custody

SEB on yksi johtavista kansainvälisten säilytyspalvelujen tarjoajista Pohjoismaissa - palvelumme on rakennettu pohjoismaisia sijoittajia ja heidän globaaleja tarpeitaan varten. Suomessa tarjoamme kansainvälistä asiantuntemusta ja paikallista palvelua suomalaisille institutionaalisille sijoittajille.

Asiakaspalveluryhmä palvelee asiakkaitamme kaikissa post-trade -liitännäisissä asioissa.  Autamme asiakkaitamme automatisoimaan ja tehostamaan arvopaperisäilytykseen liittyviä prosesseja hyödyntäen teknologia-alustaamme ja muita kanavia kuten sFTP ja SWIFT. Avustamme muun muassa arvopapereiden selvitykseen, säilytykseen, yhtiötapahtumiin, johdannaisselvitykseen ja custody-liitännäisiin valuuttakauppoihin liittyvissä kysymyksissä.

Olemme myös Suomen suurin säilytysyhteisöpalvelujen tarjoaja – toimimme säilytysyhteisönä yli 300 suomalaiselle rahastolle. Valvomme asiakkaidemme rahastojen prosesseja kuten arvonlaskentaa, maksuliikennettä, merkintöjä ja lunastuksia sekä todennamme rahastojen sijoitusten olemassaolon. Lisäksi varmistamme, että asiakkaillamme on tarvittavat menettely- ja toimintatavat rahastojensa luotettavaa hoitamista varten.

SEB tarjoaa kotimarkkinoilla paikallista asiantuntemusta ja globaaleilla markkinoilla hyödynnämme kunkin paikallisen markkinan parasta osaamista. Pohjoismaisilla markkinoilla ajamme pankin ja asiakkaidemme etuja ja osallistumme aktiivisesti markkinan kehittämiseen muun muassa osallistumalla lukuisten eri työryhmien toimintaan sekä paikallisesti että kansainvälisesti.

Tarjoamme asiakkaillemme:

 • paikallisen palvelun ja kansainvälisen osaamisen
 • teknologisesti edistyneen palvelualustan
 • pääsyn kansainvälisille markkinoille laajan alisäilytysverkostomme kautta
 • reaaliaikaisen näkymän tileihin ja omistuksiin
 • säilytysraportoinnin eri kanaviin (SWIFT, sFTP, web-portaali)
 • yhtiökokouksiin osallistumisen
 • kilpailukykyisen palvelutason
 • monipuolisen tuotepaletin
 • asiantuntevan henkilökunnan
 • proaktiivista asiakkuuden hoitoa
 • kumppanuutta

Lue lisää kansainvälisistä säilytyspalveluistamme.

Sub-custody

SEB on Pohjois-Euroopan johtava alisäilytyspankki johtuen vahvasta tarjoomastamme säilytys- ja transaktiopalveluissa. Tunnistamme kunkin kotimarkkinamme yksilöllisyyden ja toisaalta hyödynnämme samankaltaisuuksia.

Meillä on SEB:ssä yli 100 vuoden kokemus säilytysliiketoiminnasta, Suomen markkinoilla olemme toimineet vuodesta 1999 lähtien. Paikalliset Suomen markkinan asiantuntijamme palvelevat kansainvälisiä asiakkaitamme ja osallistuvat aktiivisesti Suomen arvopaperimarkkinan kehitykseen.

Lue lisää alisäilytyspalveluistamme.